top of page

Karima el Bakkali

Toen Karima op haar veertiende met ondergewicht kampte en op zoek ging naar de oplossing, kwam ze erachter dat hier weinig over te vinden is. Zo corrigeerde Google haar vraag ‘hoe kom ik aan’ naar ‘hoe val ik af?’ Maar ze gaf niet op, want met dat kleine beetje informatie en door haarzelf te oriënteren op het gebied van voeding, kreeg ze het voor elkaar om binnen twee maanden tijd tien kilo aan te komen. Toen ze na haar eigen reis in contact kwam met andere vrouwen besloot ze hen de hulp te bieden die ze in haar eigen reis miste en die tot op heden nog steeds schaars is. ”Binnen no time had ik iets meer dan 100 vrouwen op WhatsApp. Mijn telefoon stond de hele dag op trillen”, vertelt ze. Karima moest snel schakelen en besloot een community op te richten. Dat was het moment dat Get fat with me geboren was! Het eerste wereldwijde platform dat zich richt op vrouwen met ondergewicht en inmiddels meer dan 10.000 vrouwen telt. Het is een plek waar vrouwen adviezen, succesverhalen, maar ook nare ervaringen delen, want naast dat de hulp voor ondergewicht nog schaars is, is er ook in de maatschappij nog weinig empathische vermogen. Met haar platform maakt ze het verschil door dit onderbelicht gezondheidsprobleem in de spotlights te zetten.

Toekomstvisie

Ik blijf me sterk inzetten voor meer aandacht in de maatschappij rondom dit gezondheidsprobleem, want ondergewicht wordt nog vaak gezien als luxeprobleem of wordt geassocieerd met anorexia. Hiernaast hoop ik dat er betere hulp en behandelplannen komen. Dit bied ik momenteel zelf al aan, maar de vraag is groter dan het aanbod, waardoor veel vrouwen en mannen met ondergewicht op dit moment niet de gewenste hulp ontvangen. En terwijl ik hier anderen ook voor wakker probeer te schudden, wil ik na het afstuderen starten met het schrijven. van mijn boek en start ik alvast met nadenken over hoe ik mijn hulp en platform internationaal toegankelijk kan maken en kan uitrollen!


Tip van Karima Ik weet dat het soms lastig is om je motivatie altijd bij je te houden. Maar ik heb een hele mooie les geleerd: actie -> motivatie. Veel mensen denken dat je motivatie nodig hebt om actie te voeren, maar soms is dat beetje motivatie nog niet genoeg om te beginnen aan iets. Toch zul je merken door 'gewoon' te beginnen, als is het aan iets kleins, je motivatie zal blijven groeien, en steeds sterker zal worden.


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page